Kostka Steps

De laatste jaren is de step sport enorm gegroeid in Nederland. Zal het dit jaar hardlopen in populariteit voorbij gaan? Waarschijnlijk nog niet. Maar we zien wel dat het steppen een bekende sport wordt in Nederland.

Op dit moment is hardlopen/ joggen, wielrennen, zwemmen, fitness en wandelen populair. Maar waarom gaan er steeds meer mensen steppen? Steppen is een leuke combinatie van diverse sporten. Het is makkelijk te leren (iedereen kan het), aanschafkosten zijn relatief laag en nog een voordeel: je verbrandt ook nog eens veel calorieën in een korte tijd.

Veel mensen beginnen met hardlopen, maar heeft u zin in iets anders dan bieden de steps van Kostka de ideale oplossing. Steppen is de nieuwe rage, want, met een uur hard steppen verbrandt je bijna 1000 calorieën per uur. Met steppen gebruik je meer spieren dan je zou denken, namelijk bijna uw hele lichaam. Uw benen doen het belangrijkste werk, omdat dat de spieren zijn die het meeste doen op de step. Tevens gebruikt u met steppen veel meer beenspieren dan met fietsen en/of hardlopen Wij  hebben alle soorten steps die u maar kunt verzinnen, van steppen in de bossen tot steppen door het stadsverkeer. Hierdoor is er voor iedereen wel iets. Wil je een keer kennismaken met de step sport? Kom gerust bij ons langs en probeer het uit!

Wilt u direct een step aanschaffen? We helpen u graag met het maken van de juiste keus. Alle Kostka steps worden GRATIS bij u thuis bezorgd.

Bekijk hier het gehele assortiment. 

Een greep uit ons assortiment;

Kostka Tour Max

Kostka Tour Max - De Singel TweewielersEen 26″/20″ footbike voor toersteppers en recreanten.

Of je nu besluit om een leuke en makkelijke reis door de buurt te maken, of als je een heel eind verder wilt rijden, je krijgt altijd een geweldige unieke ervaring met de KOSTKA TOUR MAX G5. Je zult de wereld waarnemen in een nieuwe licht, dus stap op en recht vooruit!

Zodra je voor het eerst op deze step stapt, maakt hij direct deel van je lichaam (en ziel). Je zult de KOSTKA TOUR MAX leuk vinden dankzij de precieze bestuurbaarheid en stabiliteit, zelfs op hoge snelheid. We hebben ernaar gestreefd om zowel het frame als de voorvork te optimaliseren met een nieuw, innovatief design. De footbike heeft een 26″ voorwiel waarmee je elke oneffenheid kunt overwinnen en zonder problemen op onverhard terrein kunt rijden. De Schwalbe Marathon Racer banden zorgen ervoor dat je recht blijft rijden. Ze passen het best op het gladde asfalt, maar onverharde wegen in de velden of bossen zijn ook geen probleem.

We hebben zowel het frame als de voorvork (ondersteund door de 65 mm wielnaaf) smaller gemaakt om het voetpedaal comfortabeler te maken, of je het nu gebruikt voor lange tochten of gewoon in recreatieve activiteiten. Deze constructie voorkomt dat het duwende been de step raakt en maakt de rit comfortabeler. Bovendien maken de dubbelwandige velgen met roestvrije spaken van Dragon en de Kostka HK 6524 RS wielnaaf in de industriële lagers de rit effectief, comfortabel en zeer snel.

Het kan gebeuren dat je iets raakt met het onderste deel van het dek, dat kan niet worden voorkomen… We probeerden het frame te beschermen tijdens deze botsingen om de levensduur te verlengen. Daarom hebben we speciale lasnaden en verstevigingselement aan het onderste deel van het dek toegevoegd, waardoor het voetpedaal ook sterker wordt.

Maar elke rit heeft een einde… Wanneer je wilt stoppen, gebruik dan gewoon de stabiele Shimano 4000 remmen. De TOUR MAX footbike is perfect voor de toerist die van lange reizen houdt, maar ook voor kortere tochten in de buurt. Deze step uitgerust met opblaasbare banden, is geschikt voor zowel asfalt als onverharde wegen, en zorgt ervoor dat je je nooit zal vervelen!

Kostka Trip Max

Kostka Trip Max-De Singel TweewielersZoekt u een zeer grote footbike met grote wielen?

De KOSTKA TRIP MAX is een toerfiets die geschikt voor lange rijders die graag langere tochten willen maken. Het belangrijkste kenmerk van deze step is het 28″ voorwiel en een 24″ achterwiel.

Zodra je voor de eerste keer aftrapt, zul je direct dol zijn op de buitengewone rijvaardigheid van deze step voor volwassenen! De KOSTKA TRIP MAX heeft een innovatief ontwerp om je stabiel en comfortabel te laten rijden. Kostka heeft lang en hard gewerkt om tot het perfecte ontwerp te komen. De footbike heeft een 28″ voorwiel waarmee je elke oneffenheid kunt overwinnen en zonder problemen op zacht terrein kunt rijden. De Schwalbe Marathon banden bieden een lage rolweerstand en een comfortabele rit – hun profiel is bestand tegen zowel asfalt als onverharde wegen (in het veld of in het bos).

We hebben zowel de frame als de voorvork van deze step(ondersteund door de 65 mm wielnaaf) smaller gemaakt om de footbike meer comfortabel te maken voor u, of u het nu voor lange ritten gebruikt of gewoon voor recreatieve activiteiten. Deze constructie voorkomt dat het duwende been de footbike raakt en maakt uw rit comfortabeler. Bovendien maken de dubbelwandige velgen met roestvrije spaken van Dragon en de Kostka HK 6524 RS wielnaaf in de industriële lagers de rit effectief, comfortabel en zeer snel.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je iets raakt met het onderste deel van het dek, dat kan niet worden voorkomen. We probeerden het frame tijdens deze botsingen te beschermen om de levensduur te verlengen. Daarom hebben we speciale lassen en een verstevigingselement aan het onderste deel van het dek toegevoegd, waardoor het footbike ook sterker is.

Maar elke rit heeft een einde… Wanneer je wilt stoppen, gebruik dan gewoon de stabiele Shimano 4000 V-brakes. De footbike TRIP MAX is uitgerust om te worden gebruikt voor lange ritten. Maar het zal je ook niet teleurstellen op kortere tochten door de buurt! Deze step voor volwassenen, uitgerust met opblaasbare banden, past perfect voor zowel asfalt als onverharde wegen, en zorgt ervoor dat je je nooit zal vervelen!

Kostka Racer Pro

Kostka Racer Pro - De Singel TweewielersSport step voor zowel training als racen. De sport is de beste, vooral footbiking! De sport footbike KOSTKA RACER PRO is een geweldige buddy voor actieve rust en je race-kans op hetzelfde moment, omdat het ontwerp is gebaseerd op de racing carbon model Racer CTi. Onderweg zult u de verhoogde stijfheid en sterkte waarderen – de prestaties die het u gemakkelijk maken om optimaal te profiteren. Trap af, meter voor meter, bliksem snelheid, in richting van de finishlijn naar het stadium van de winnaar.

Deze 28″/24″ footbike heeft niet alleen grote wielen, maar heeft ook vele innovaties die een perfecte en zorgeloze rit zonder beperkingen mogelijk maken. De betere rijeigenschappen van de Footbike KOSTKA RACER PRO worden geleverd door: stijfheid, verlaagd frame en de bodemvrijheid van het deck, grotere ruimte om te duwen, verbeterde spin en handigheid. Zodra je op deze step stapt, zullen zijn eigenschappen hun weg vinden naar je hart en daar voor altijd blijven…

Het rijcomfort wordt ook geboden door het versmalde dek, waardoor het contact van de rijder met de footbike tot een minimum wordt beperkt. De wielen van de footbike zijn speciaal ontwikkeld voor het footbiken, ze hebben een hoge stijfheid en dankzij hun lage rolweerstand (geleverd door de racebanden van Schwalbe Durano) worstelt u alleen met de windscherm en uw eigen uithoudingsvermogen. Speciaal voor de doeleinden van de sport footbiking hebben we de hub Kostka HK 1020 RH / HK 6520 RH op industriële lagers ontworpen.

Maar het is niet altijd mogelijk om botsingen tussen footbikes en ongelijkheden op het terrein te voorkomen. Daarom hebben we de onderkant van het dek uitgerust met een speciaal las- en verstijvingsmechanisme. Deze elementen beschermen het frame zelf en verlengen de levensduur ervan aanzienlijk (en maken het tegelijkertijd sterker).

En er is nog een even belangrijk kenmerk de zeer betrouwbare remmen Shimano 105, waarvan het hoge rendement wordt gegarandeerd door de nauwkeurig bewerkte zijvlakken van de dubbelwandige velgen Remerx Alcyon. KOSTKA RACER PRO is een volwassenen straat step die tot in de kleinste details is verfijnd en bestemd is voor snelle races… en met de ambitie om te winnen.

Kostka Mushing Max

Offroad volwassen footbike voor mushing en off-road bergafwaarts-racing. De KOSTKA MUSHING MAX is echt een “volwassene” vanwege zijn eigenschappen, dus is hij ook voor volwassenen bedoeld. Je zoeft bliksemsnel en vol adrenaline langs, samen met je trouwe viervoeter. Op weg naar de bestemming waar je al lang van gedroomd hebt…

KOSTKA MUSHING MAX is een off-road footbike voor volwassenen en een goede keuze voor mushing-races. Zet gewoon een paar keer af en weldra staan jij en je hond op het podium als winnaar. De ingebouwde verende constructie van deze volwassen footbike geeft je het gevoel dat je in de hemel bent! Deze footbike kan elke onverharde weg of afdaling aan, ook zonder de hond. Dus laten we gaan!

Wanneer je op asfalt rijdt, kan je de geveerde vork altijd vergrendelen, waardoor je makkelijker en sneller rijdt. Het gewijzigde frameontwerp is zeer geschikt voor het afdalen op een steil terrein. De bredere wielbasis van de step maakt bochten soepel en nauwkeuriger. Het stelt de footbiker in staat om gemakkelijker af te duwen. Ook scherpe bochten snijdt je zonder problemen af. Het uitgebreide dek is bedekt met antislipelementen. Het onderste deel van het dek is zeer taai en versterkt met speciale lasnaden een verstevigingselement, waardoor het frame van de KOSTKA MUSHING MAX footbike beter bestand is tegen terreinuitdagingen van verschillende niveaus. Dus maak je geen zorgen en ga ervoor!

De KOSTKA HK 1024DS wielnaaf maakt een snelle en vlotte rit mogelijk. Deze wielnaven zijn ontworpen voor footbiking, zijn extreem sterk en uitgerust met grotere tandwielen die beter bestand zijn tegen zijwaartse krachten. De Schwalbe Nobby Nic 26″ en Mad Mike 20″ banden zorgen ervoor dat je recht blijft rijden. KOSTKA MUSHING MAX is een mountain footbike met hydraulische Shimano 395 remmen – je kunt gemakkelijk en bijna ter plekke stoppen.

Als het gaat om de grootte, is dit sterke roofdier een trots lid van de volwassen step series. De footbike is uitgerust met een hondenriem en een flexibele adapter, beide noodzakelijke voorzieningen voor een mushing-footbike. Span gewoon je hond voor en ga samen op pad voor een geweldig avontuur.