Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.
Onze fietsen (met uitzondering van die van de tweedehands afdeling natuurlijk) zijn helemaal nieuw en komen met de volledige fabrieksgarantie. Garantieclaims worden alleen in behandeling genomen bij normaal gebruik van de fiets, hierbij wordt ook de onderhoudshistorie in acht genomen. Fabrikanten behouden het recht voor een garantieclaim te weigeren als zij voldoende aanwijzingen vinden van oneigenlijk gebruik van de fiets. Bij problemen tijdens de garantieperiode neem te allen tijde eerst contact met ons op

Wij vergoeden nooit reparaties van derden. Reparaties lopen te allen tijde via onze werkplaats in Jubbega. Als uw fiets problemen vertoont, neem dan altijd eerst contact met ons op.

U kunt het defecte onderdeel of accessoire retour sturen naar onze winkel in Jubbega. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen en een nieuw product naar u opsturen. Zorg voor een snelle en juiste afhandeling dat alle informatie die wij nodig hebben erbij zit. De verzendkosten voor de retourzending vergoeden wij niet. Natuurlijk kunt u een via internet aangeschaft onderdeel, accessoire of kledingstuk ook bij ons in de winkel ruilen of retourneren.

Wij proberen elke garantieaanvraag zo snel mogelijk af te handelen. Afhankelijk van drukte in de werkplaats en contact met de fabrikant lukt dit meestal binnen een week. Als er onderdelen besteld moeten worden of als de fabrikant de defecte onderdelen wil zien ter beoordeling, dan kan het proces langer duren. Natuurlijk doen wij er alles aan om u zo snel mogelijk weer aan het fietsen te helpen.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@desingeltweewielers.nl Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.