Fietsplan

Bij De Singel tweewielers bent u aan het juiste adres om een fiets aan te schaffen middels het fietsplan van uw werkgever. Wat ons betreft zijn alle onderstaande scenario’s mogelijk, maar verschillende werkgevers doen dit op verschillende manieren. Vraag daarom altijd eerst bij uw werkgever na wat de procedure is.

U betaalt zelf vooraf

U bestelt de fiets rechtstreeks bij De Singel tweewielers in de winkel of via de website en rekent deze zelf af. U krijgt van ons een gespecificeerde factuur op naam, welke u kunt inleveren bij uw werkgever, die deze verrekent met u uw brutoloon. Met deze optie profiteert u maximaal van de kortingen die wij bieden, worden er geen extra kosten in rekening gebracht en is er geen extra wachttijd. Omdat de administratie de werkgever relatief veel tijd kost, gaat niet elke werkgever akkoord met deze manier.

Uw werkgever betaalt vooraf

U bestelt de fiets bij De Singel tweewielers in de winkel of via de website en wij sturen de gespecificeerde factuur op naam naar u op per email, zodat u deze kunt doorsturen aan uw werkgever. Op het moment dat uw werkgever de fiets betaald heeft wordt de bestelling volgens de normale procedure verwerkt. Het enige wat u hoeft te doen is tijdens het bestelproces het factuuradres van uw werkgever invullen en u geeft aan dat het gaat om een fietsenplan. Door gebruik te maken van deze optie, worden er geen extra kosten in rekening gebracht en is de eventuele extra wachttijd afhankelijk van de snelheid van de betaling van uw werkgever. Omdat de administratie de werkgever relatief veel tijd kost, gaat niet elke werkgever akkoord met deze manier.

Verwerking via een tussenpersoon (NFP, BFN of FiscFree)

Zoals bij de eerdergenoemde manieren staat aangegeven, levert het verrekenen van tientallen of honderden facturen van individuele werknemers veel administratie op. Daarom kiezen sommige werkgevers voor een derde partij, zoals Nationale Fiets Projecten (NFP), Bedrijfsfietsen Nederland (BFN) of FiscFree, die hen veel werk uit handen neemt. Deze organisaties rekenen een commissie voor iedere fiets die wordt verkocht. Deze commissie bedraagt 15% over de eerste €749,- (dat is maximaal €112,35). Omdat wij onze fietsen tegen zeer scherpe prijzen aanbieden, kunnen wij die 15% niet voor onze rekening nemen bovenop de korting die wij al bieden. Een fiets zal via een tussenpersoon daarom duurder uitvallen. Wij houden hier zelf niets extra aan over, dit is puur een gevolg van de keuze die uw werkgever maakt om het fietsplan uit te besteden.

Als u een fiets bestelt via NFP, FiscFree of BFN, vermeld dit dan bij opmerkingen tijdens het bestelproces en kies voor vooruitbetalen. Het formulier dat u van de werkgever krijgt kunt u per mail of per post naar ons opsturen. Wij nemen dan contact met u op, hoe de desbetreffende formulieren in te vullen. Heeft u vragen over aanschaffen van fietsen met het Fietsplan van NFP, FiscFree of BFN? Neem contact op!