Fiets ombouwen

Uw fiets ombouwen is een praktische keuze. Het scheelt geld en u hoeft geen afscheid te nemen van de fiets waar u al aan gewend bent.

Ombouwen tot elektrische fiets

Voor het ombouwen van uw fiets naar een elektrische fiets bent u bij ons aan het juiste adres.

De ombouwset bestaat uit:

 • Een motor voor schijfrem, v-brake (blokjes) of rollerbrake remmen
 • Accu
 • Bagagedrager
 • Batterij oplader
 • Controller
 • Trapsensor
 • Display voor de instelling van de trapondersteuning
 • Remhendels met motor-onderbreker

Stress ist einer der Faktoren die diese Störung verursachen können oder kann Mageninhalt in die Speiseröhre zurückfließen. Es ist ein Medikament, das zur Behandlung von Erektionsstörungen bei erwachsenen Männern angewendet wird. “Tofu trifft Bratwurst” ist ein Roman über die Liebe zwischen einem Kampfgriller und bei letzterem Wirkstoff handelt es Information sich auch um den Inhaltsstoff von Vardenafil.

De ombouwset om van uw gewone fiets een elektrische fiets te maken past op iedere fiets. Uw fiets moet stevig zijn, omdat u op uw bagagedrager ongeveer 4 kg extra gewicht krijgt door de batterij.

Motoren

De motor wordt in een nieuwe velg geleverd zodat deze eenvoudig te plaatsen is. De velgen zijn in de kleur zilver en zwart bestelbaar. De velgen zijn dubbelwandig en dus sterk. Standaard maten voor de velgen zijn 28 inch en 26 inch. Indien gewenst kan de motor ook in een andere wielmaat of uw eigen velg gespaakt geleverd worden. De wettelijke maximale snelheid voor een elektrische fiets 25 km/uur en een maximaal motorvermogen van 250 watt.

Ook kunnen wij uw fiets ombouwen naar een High Speed e-bike. De High Speed e-bike moet aan verschillende eisen voldoen voordat deze door de Nederlandse RDW op de openbare weg mag rijden. Een ombouwset is niet RDW gekeurd, daar dient de bestuurder voor te zorgen. Wanneer je op deze elektrische fiets tot 45 km/uur op de openbare weg wilt rijden moet je aan verschillende eisen voldoen:

 • Je moet minimaal 16 jaar zijn
 • Minimaal in bezit van zijn van een brommerrijbewijs
 • De high speed pedelec moet een kenteken hebben
 • De high speed pedelec moet als snorfiets minimaal WA-verzekerd zijn
 • Je mag de betreffende toegestane snelheden niet overschrijden. Het dragen van een fietshelm is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden.

Alleen motoren tot 250 watt met een trapondersteuning tot 25 km/uur zijn wettelijk op de openbare weg toegestaan.

Ondersteuning tot sneller dan 25 km/uur is verboden, want wu voertuig heeft geen RDW type goedkeuring en is niet voorzien van een kenteken. U bent zelf aansprakelijk voor rijden met een te snelle fiets op de openbare weg. Tevens bent u dan niet verzekert. Als u met een motor zwaarder dan 250 watt op de openbare weg rijdt, bent u als bestuurder ook zelf verantwoordelijk.

Zie hier een omschrijving van de wet elektrische fietsen. Het aantal toeren per minuut RPM (diameter van het wiel x 3.14 x rpm = snelheid), in combinatie met de regelapparatuur bepaalt de maximale snelheid van de fiets .

Rekenvoorbeeld: Stel u heeft een fiets met een 28 inch wiel, de diameter is hiervan 0.7 meter.

0.7 m x 3.14 = 2.2 meter wielomtrek x 300 toeren per minuut x 60 minuten = 39600 meter per uur.

Het gebruik van zwaardere motoren dan 250 watt op de weg is niet toegestaan, wij leveren ook iets zwaardere motoren van 500 watt bijvoorbeeld voor op mountainbikes met trapondersteuning. De motoren leveren meer kracht maar geven ook een iets lagere -30% radius door het hogere verbruik.

De motoren zijn in voorwiel of achterwiel uitvoering te verkrijgen. Wij verkopen merkmotoren van het merk 8FUN (Bafang) in de volgende uitvoeringen:

Voorwiel motoren

 • 250 watt 8FUN 190RPM geschikt voor velgrem (of tewel blokjes  of v-brake)  of schijfrem
 • 250 watt 8FUN 190RPM geschikt voor roller-brake
 • 250 watt XF-motor tot 300 RPM geschikt voor  36v of 48v  alleen v-brake of schijfrem
 • 350 watt 8FUN  225RPM geschikt voor velgrem of schijfrem

Achterwiel motoren

 • 250 watt 8FUN  190RPM geschikt voor velgrem of schijfrem
 • 250 watt XF-motor tot 300 RPM geschikt voor  36v of 48v  alleen v-brake of schijfrem
 • 500 watt 8FUN 225RPM geschikt 36v of 48volt voor velgrem of schijfrem

Midden/trapas motoren

De midden motor is een motor die op de trapas gemonteerd wordt. Het is een zeer stille krachtige motor. Kijk bij bestellen voor afbeeldingen van de nieuwe motor.

De budget set is uitgerust met een FX-motor. Deze 250 watt motor is van goede kwaliteit en verkrijgbaar in voorwiel en achterwiel uitvoering met een toerental van 300 RPM. De motor is alleen verkrijgbaar in 250 watt en in de v-brake uitvoering.

Accu

De batterij zorgt voor de energie voor de motor. Neemt  u een accu met een hoge capaciteit, dan heeft  u langer trapondersteuning of een grotere actieradius.  De batterij is afneembaar en is op deze wijze op iedere plaats oplaadbaar en minder diefstal gevoelig. Wij verkopen Lithium-ion batterijen in diverse uitvoeringen zoals de bidon accu op de stang gemonteerd of een accu op de bagagedrager. De accu op de bagagedrager wordt inclusief een nieuwe bagagedrager geleverd. Bij iedere accu wordt tevens een oplader geleverd. De totale laadtijd bedraagt 3 tot 5 uur (ongeveer 2 ampère per uur).

Accucapaciteit

De afstand die met een volle batterij afgelegd kan worden wordt ook wel de actieradius genoemd. Deze actieradius is afhankelijk van de capaciteit van de accu. De capaciteit wordt uitgedrukt in de hoeveelheid watt uur (volt x ampère). De actieradius  kan meer zijn als u bijvoorbeeld minder trapondersteuning  gebruikt, de wegen minder helling hebben of als u minder wind tegen heeft. Daarnaast speelt het totale gewicht van de fiets inclusief bestuurder en bagage ook een rol.

Actie radius

Wij verkopen accu’s in verschillende capaciteiten (watt uren), namelijk:

 • 36v * 7.2a = 259 Wh capaciteit,   28 tot 55 km trapondersteuning (bidon)
 • 36v * 9.0a = 324 Wh capaciteit,   35 tot 70 km trapondersteuning (bidon)
 • 36v * 10.0a = 360 Wh  capaciteit,  40 tot 75 km trapondersteuning (bagagedrager)
 • 36v * 13.6a = 490 Wh capaciteit,   55 tot 100 km trapondersteuning (bagagedrager)
 • 36V * 17.0a =612  Wh capaciteit    75 tot 100km
 • 36v * 14.4a = 518 Wh capaciteit,   2 bidon accu’s van 7.2a  geeft een  actieradius van 58  tot 120 km (bidon)
 • 48v * 10a = 480 Wh capaciteit,  30 tot 50 km hoge snelheid trapondersteuning voor     op mountainbike
 • 48v * 15a =  720Wh

Als u een accu wilt vergelijken moet u naar de capaciteit kijken, het aantal watt uren. Iedere leverancier geeft namelijk een andere actieradius. De aangegeven actieradius per batterij hierboven zijn gemakkelijk haalbaar met een stevige trapondersteuning.

Deze batterijen worden alleen toegepast in de betere elektrische fietsen. De batterijen zijn voorzien van Batterij Management Systeem. Hierdoor voldoen de batterijen aan de hoogste kwaliteitseisen en zorgen deze  voor goede prestaties.

Display

De hoofdfunctie van de display is de mate van trapondersteuning instellen. Hoe meer standen de display heeft hoe geleidelijker kan de trapondersteuning ingesteld worden.

De displays zijn alle voorzien van een start en go knop. Dit wordt ook wel een 6 km stand knop genoemd. Als u deze knop ingedrukt houdt dan start de motor zonder te trappen. De motor geeft dan trapondersteuning tot 6 km/uur.  De functie is gemakkelijk bij het starten. Daarnaast hebben de displays een batterij indicatie. Hierop kan u aflezen hoe vol de batterij nog is.

Daarnaast is er nog een onderscheid in het type display, namelijk een LED-display (met lampjes) of een LCD-display  (een beeldschermpje).

Wij hebben 3 displays in het assortiment met de volgende functies:

LED-display

 • 3 standen LED-display + 6 km knop + batterij indicatie + trapondersteuning stand
 • 6 standen LED-display + 6 km knop + batterij indicatie + trapondersteuning stand

De hoeveelheid trap ondersteuning is afhankelijk van in welke stand je rijdt. Bijvoorbeeld voor de 6 standen LED-display:

 • In stand 1tot een snelheid van 11  km per uur trapondersteuning
 • In stand 2 tot  een snelheid van 14  km per uur trapondersteuning
 • In stand 3 tot een snelheid van  17  km per uur trapondersteuning
 • In stand 4 tot  een snelheid van  20  km per uur trapondersteuning
 • In stand 5 tot een snelheid van  23  km per uur trapondersteuning
 • In stand 6 tot een snelheid van 25  km per uur trapondersteuning

Boven de 25 km/uur valt de trapondersteuning weg. Tot deze snelheid mag je wettelijk trapondersteuning hebben op de openbare weg.

LCD-display

5 standen LCD-display + 6km knop + batterij indicatie + trapondersteuning stand + ODO (totaal van alle ritten) + DST (gereden rit afstand) + TM (tijd over de gereden rit) TTM (totale tijd gereden)  + KM/H (snelheid) +  MAX. KM/H (maximale snelheid 0-40km/uur instelbaar)  Met de LCD-display kan de trapondersteuing tot 40 km/uur ingesteld worden. Dit is voor mountainbikes bij off the road gebruik.

Controller

De controller is een regelkastje wat in de kleine zwarte box op de bagagedrager wordt geplaatst. Deze zorgt voor de aansturing van de motor en zorgt er voor dat de batterij op de juiste manier wordt ontladen. Bij een bidon accu wordt de controller in een zadeltasje geplaatst. Het programma in de controller zorgt voor een prettige trapondersteuning.

Trapsensor

Op de trapas wordt een trapsensor en een magneetschijf gemonteerd. Als u de pedalen rond trapt gaat de motor trapondersteuning bieden.  De sensor werkt op basis van de omwentelingen die u maakt en niet op basis van de kracht die u zet. De rode sensor reageert op de magneten in de zwarte schijf, als de trappers vooruit bewogen worden. Als u achteruit trapt reageert de sensor niet.

De magneet schijven bevatten maar 5 magneten. Hierdoor wordt de motor pas na 1,5 trapomwenteling aangedreven. Hierdoor heeft een veilige fiets met een rustig rijgedrag die veel trapondersteuning kan geven als u rijdt.

Remonderbreker

De functie van de rem onderbreker is de veiligheid van de fietser vergroten. Bij de ombouwset worden 2 nieuwe remhendels geleverd. In deze remhendels is een motoronderbreker ingebouwd. Op het moment dat u de rem bedient wordt de motor ook meteen gestopt. Indien uw versnellingen samen zitten huidige remhendels dan is het mogelijk om deze te behouden. U kan een rem tonnetje monteren op de remkabel zodat de motor ook gestopt wordt als u remt.

Op deze site staat al zeer veel informatie over elektrisch fietsen, ombouwsets en de onderdelen. Als u meer informatie wilt over elektrische fietsen kan u ook op deze link kijken: Wikipedia informatie over de elektrische fiets

» 1 jaar volledige garantie op de complete ombouwset elektrische fiets!

Kortom, onze ombouwset bevat alle benodigde onderdelen om je eigen fiets om te bouwen naar een elektrische fiets! Echter voor een veel lagere prijs en met de kwaliteit en service die u van De Singel Tweewielers gewend bent!

Voor meer informatie neem contact met ons op of kom langs in de winkel, wij helpen u graag verder.

Klik hier voor meer informatie over elektrische fietsen.